Det Danske Afrika Selskab LogoDet Danske Afrika Selskab

Vores bestyrelse

Vores bestyrelse forener en dyb passion for Afrika med enestående ekspertise.

 • michael mathiesen

  Board Member, President

  Michael Mathiesen har i en længere periode arbejdet med rådgivningsopgaver i en række afrikanske lande. Han har siden 2017 arbejdet på etablering af det nordisk-afrikanske venture kapitalselskab Bambwa Group AB.

 • elizabeth boye

  Vice Chairman

  Chief Sustainablity Officer hos Bambwa Group A/B. Har arbejdet i både Øst- og Vestafrika siden 1997, herunder med rådgivning omkring forretningsudvikling og entrepreneurship, udviklingsbanker og –institutioner.

 • theresa olesen

  Boardmember

  Jeg er kandidat i internationale udviklingsstuider med speciale i Afrika. Jeg har tidligere arbejdet som advocay officer hos SWEAT i Cape Town. Herefter drev jeg et hotel på Zanzibar i nogle år og blev efterfølgende involveret i nogle sociale innovations projekter i Dar es Salaam. I dag arbejder jeg for Mercy Ships, som laver kapacitetsopbygning af sundhedssystemer, særligt i Vest Afrika.

 • ole hammer mortensen

  Board Member

  Har siden 1972 sendt rejsende til Afrika hovedsaglig som forretningsrejsende. Har rejst mange gange til forskellige destinationer fra Ægypten til Sydafrika. Har gennem TUI været bestyrelsesmedlem i TUI Sydafrika og rådgivet TUI Nordafrika.

 • peter schønsted

  Board Treasurer

  Peter har arbejdet hos Den Danske Ambassade i Ghana 1966–68 og besøgt alle 54 afrikanske lande. Medlem af Afrikaselskabet siden 1970 og bestyrelsen siden 1971 – som kasserer siden 1977.

 • frederik søndergaard-jensen

  Boardmember

  Født i Luanda, Angola og tilbragte sine første 10 år i Angola. Har under ansættelse hos IBM været i Afrika flere gange. Flyttede i 2014 med familien til Afrika og har siden 2016 haft eget firma, FSJ Solutions, med kunder i Sydafrika, Zimbabwe, Tanzania og Kenya.


 • hugo gaarden

  Boardmember

  Mange besøg i Afrika de seneste 50 år – privat og som journalist – og med en Land Rover rejse fra Cape Town til Cairo i 2016. Website: www.hugogaarden.dk E-mail: hugo.gaarden@gmail.com


 • casper andersen-pedersen

  BOARDMEMBER

  Har været på studietur i Uganda i forbindelse med uddannelse til Agrarøkonom. Ønsker at bruge uddannelse til at starte egen virksomhed i Afrika – Uganda, Ghana, Angola eller noget helt tredje.

 • khadar ugaas abdi

  Boardmember

  Khadar er en senior bankmand med 23 år i finanssektoren i Europa, Asien og Afrika. Han har ekspertise inden for forskellige områder, herunder Private Banking/Wealth Management, Large Corporate & Institution banking, Retail Banking, Asset Management og compliance. Han er også grundlæggeren af flere FinTech-startups.​​​ ‌‌​‌​ ‍‌‌​‍‌ ‌ ‌ ​​​‌‍‍‌‍ ‌‌ ‍‌ ‌‍​‌‌​‌‌​ ‍‌‍ ‌‍ ‌‍‍ ‌‍‍‌‍‌‌‍ ‌‌‍‌‍ ‌‍‌​ ‍‍‍‍ ‍‍‍ ‍‌‍‌‌‍ ‍​‍​ ‍‌